דיסארטריה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/06/2001 | 22:01 | מאת: דורית נחמיאס

אחותי עברה ניתוח ראש,בו הוצא לה גידול מהמוחון הקטן(צרבלום).היא נותרה מהניתוח עם דיסארטריה קשה.האם חוץ מריפוי בדיבור ניתן לעשות עוד משהו? אודה לתשובה ולרעיונות.

מכוון שהפגיעה קיימת בעקבות ניתוח, יש להמתין להחלמה הטבעית של הגוף, בנוסף לטיפול בדיבור ובריבוי נסיונות להפעיל את האברים הפגעוים. יש קשיי בליעה? או לעיסה? זו נקודה נוספת שבה יש לקלינאי מה לעשות. ישנם טיפולים נוספים כמו שיטות להפעלה, לאברי הפה וגירוי שלקטרוני כדי לגרות את השרירים והעצבים-כמו במכשירים קוסמטיים שמגרים את זרימת הדם ומפעילים את השרירים, ישנם מסג'ים שהם עובדים באותו עקרון) מה שחשוב זה להפעיל את האברים הפגועים, על ידי תנועה וגרייה חיצונית! בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה