הפסקת דיבור בבת 2.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/06/2001 | 13:46 | מאת: זיוה

שלום רב אני מקוה שתוכלי לעזור לי או להרגיע אותי בקשר לדיבור של בתי בת 2.5. לפני כחודשיים נסעתי לשבוע לחו"ל. כשחזרתי, התחילה לגמגם. עלי לציין שהתפתחות הדיבור היתה נורמלית, עם שיבושים קלים שלא היה שום צורך להתייחס אליהם. היא היתה פונה למבוגרים בעת הצורך, מדברת עם חבריה בצורה מובנת. בזמן הגמגום נאמר לנו שזו תופעה נפוצה, ואם לא נתייחס, ונגלה הבנה וסבלנות, היא תעלם. לפני כחודש חלה הפסקת דבור כוללת. הילדה הפסיקה לדבר, בקושי ענתה "כן" ו"לא" ובכתה הרבה. התופעה הופיעה גם בפעוטון, הרבה בכי, וללא תקשורת מילולית. תקופה זו נמשכה כשבועיים, והנה, הפלא ופלא, הילדה התחילה לדבר, עם הרבה שמחה ועידוד מצידנו, לאט לאט, עם הרבה גמגומים. המפתיע וא שהדבור הוא "קצבי", לפי הברות, וכך היא מצליחה להגיד מה שהיא חייבת. ההצעות שהציעו לנו הן בעיית לחץ, התמודדות עם לחץ מצידנו. שאלתי: האם תופעה כזו מוכרת, ומה יכולה להיות הסיבה? מה צריכה להיות ההתייחסות שלנו בהמשך, לעודד את חזרת הדיבור?

את מתארת תופעה שיכולה להיות סימפטום למצב של לחץ או שינוי, ויכול גם להיות תגובה לחוויה או סגנון של הסתגלות אישית, רק מעקב וסבלנות יובילו לכוון להתיחסות. אם הילדה מתפתחת כראוי בכל הכוונים יכול להיות למצבה ילך וישתפר. בכל מיקרה היום הגישה בחוסר שטף בדיבור הינה בעידוד התקשורת ולא ללחוץ על החלק המילולי. גם כדי להגדיר גמגום בגיל צעיר צריך עוד כמה תופעות ומשך של החוסר שטף. במידה והינך דואגת ואת מרגישה צורך בהדרכה ייחודית, פני לקלינאי תקשורת ו\או למכון להתפתחות הילד וקבלי הדרכה ולווי מתמשכים. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה