ילדי מגמגם, מה עושים?

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/07/2007 | 23:27 | מאת: שי

הי, קראתי בשקידה את הכתבה על גמגום אצל ילדים מאת מירב אמיתי-כהן ודי נרגעתי אבל בכל זאת אני מעוניין לשמוע דעת מומחה. ילדי בין 2 גיל התפתחות ללא ספק וגם שלב מהותי בתחילת דיבור, כילד בין שנתים הוא די פעיל מילולית, זאת אומרת מדקלם שירים מהגן יודע להסביר מה הוא רוצה בצורה ברורה ומובנת אולם למרות זאת סמתי לב כי מידי פעם כאשר ברצונו לקבל משהו הוא מגמגם בתחילת המשפט כאילו אין ביכולתו לומר את המילה הראשונה, זה קורה לעיתים דחופות במילה הראשונה של המשפט בלבד, אין לו גמגום באמצע משפט אלא רק בתחילתו. בכתבה הבנתי כי מצבים כאלה די שכיחים אצל ילדים בני 3-5 וברוב המקרים הגמגום חולף כלא היה. שאלתי היא האם יש צורך ללכת לאבחון מקצועי? האם יכול להיות שבעיה זו נובעת מאיזו תראומה (שלי לא ידוע עליה)? אודה לכם על תשובה - תודה, שי

19/07/2007 | 07:42 | מאת: שי

מישהו יכול להגיב בבקשה!!!!!!

תאורך מתאים להתפתחות תקינה של שפה ולא לגימגום. ברור שיש לילד צורך בהתארגנות בתחילת מישפט, והוא למעשה מתחיל לדבר לפני שסיים לארגן את המילים. ככל שיהיו לו יותר מילים וידבר יותר יהיו תקופות של חוסר שטף התפתחותי שיעברו ככל שמיומנויות הארגון השפתי ישתפרו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה