"בעיות"

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/01/2001 | 22:23 | מאת: גל

שלום רב, אחייני , (בן 6 ), אובחן אצל קלינאית תקשורת ,כילד שסובל מבעיות קשב ורכוז . אחותי בעקבות האיבחון נותנת לו יחס מועדף על הבת , והדבר מתבטא בשתיקה ובלגיטימציה למעשיו. "הבעיות" מתבטאות אצלו בצורות שונות. כלומר,כאשר הוא צופה בטלויזיה הוא כ"כ מרותק ומרוכז במסך עד כי ניתן לקרוא לו מס' פעמים עד שיענה (אם בכלל), והוא אינו מוכן אף לקום למטבח לארוחת צהריים, וזה על גבי שעות. אולם ישנם פעמים שהוא משתולל ואף מתחיל להציק באופן בלתי פוסק (לעיטים עד כדי אלימות). לי, בכל אופן, נראה שהוא פשוט מפונק ומודע היטב לכל מעשיו , אך נהנה מתשומת הלב שהוא מקבל מאימו . האם לדעתך האבחנה מדוייקת ,או שמה יש צורך באיבחון נוסף?

חשד להפרעת קשב וריכוז מאובחנת ע"י מספר אנשי מקצוע ויש כמובן להתייץ עם מספר גורמים כדי לקבוע אבחנה ודרכי טיפול אשר הינם בד"כ רב מקצועיים. קלינאי תקשורת הינם חלק מהצוות המאבחן, ולא מאבחנות יחידות. מכוון שמדובר באחיינך רצוי שתשוחח עם אחותך ותברר יחד איתך האם אתה יכול לסייע לה ולמשפחתה בהתמודדות עם הבן שלה. יכול להיות שרב הניסתר על הגלוי לך! במידה ואחותך זקוקה ישנם מסגרות רבות לסיוע עם ילדים עם קשיי קשב ריכוז או בעיות התנהגות או למידה שונות.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה