גמגום בבן 4 שהופיע כעת לראשונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/12/2000 | 22:24 | מאת: אתי

אודה לך אם תתיחסי לגבי התפשטות התופעה. האם יתכן והגמגום יתפשט למלים נוספת ו/או באמצע משפט . התיחסות נוספת אשמח לקבל לגבי הענין המשפחתי/תורשתי האם יש סכנה שהגמגום ישאר לתווך ארוך בעקבות זה ?

גמגום נבדל בגיל הרך מחוסר שתף בדיבור, אשר הינה תופעה התפתחותית מוכרת. הילד מחפש את המילה ומתארגן, באותו זמן משמיעה חלק של מילה, חוזר עליה מספר פעמים או על כל המילה, מבלי לשים לב או לתת חשיבות, וזה חלק של התפתחות התקינה של הדיבור, לרוב הילד אינו מותרד מהתופעה והמבוגר יעזור לו בכך שימתין בסבלנות ויצור תנאים של הקשבה לילד, כדי לתת לו שהות ומרווח להתארגנות. הגימגום כולל מרכיבים של מודעות לדיבור, החמרה והתנהגויות ספציפיות נוספות. קשה לדעת מראש לאיזה קבוצה הילד שלך שייך והאם התופעה תחלןף מעצמה או תלווה אותו לזמן ממושך. גמגום "רץ" במשפחות אבל עדיין לא ברור מהו הגורם המאחד את ההופעה, תורשה, חיקוי או גורם נלמד. במידה והמשפחה דואגת רצוי להתיעץ עם קלינאי תקשורת כדי לקבל התיחסות אישית והדרכה.

01/01/2001 | 21:06 | מאת: מאיה

חוסר השטף (או הגמגום) כתופעה יכול להופיע בכל מילה שהיא, יותר אופייני שזה יקרה בתחילת המילה. במקרים קשים יותר זה יכול לקרות גם באמצע מילה, אבל זה יותר מאפיין גמגום ממש ולא חוסר שטף. כדי לעשות את האבחנה המבדלת ולהחליט מהי חומרת הבעיה כדאי שתפני לאבחון אצל קלינאית תקשורת. בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה