בן 2.5מגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/01/2005 | 12:08 | מאת: אמא מודאגת

שלום, בני בן 2.5 מטופל אצל קלינאית תקשורת בגלל גמגום. הו אילד רציני ומופנם ואני שמה לב לילדים אחרים בגילו שיותר מפתחים מבחינה שפתית,בנים בגילו באותו גן. הוא שר שירים שהוא מכיר בשקט(אולי מבושה) הוא עונה לשאלות ששואלים אותו מדי פעם ומדי פעם לא, הוא לא שואל שאלות ארוכות אלא רק למה? מה הוא עושה? דברים מהסוג הזה. האם יש לו איחור בהתפתחות שפתית בגלל הגמגום? יכול להיות שהוא כבר מרגיש שהוא מגמגם ומתבייש לדבר? יש לציין שנאחנו לא מעירים לו ולא מתקנים אותו, מבצעים את כל ההנחיות שמקבלים בטיפול.

גיל זה נשמע מוקדם מדי לטיפול ישיר, הוא בקושי הספיק לפתח שפה וכבר יש טיפול בגימגום? לא מבינה למה אבל אני ממליצה לך לקבל מידע מדוייק של הקלינאי המטפלת, ולקבל ממנה הערכת שפה ולא רק התיחסות לקצב הדיבור. בעבר התיחסתי ארוכות לנושא חוסר שטף בדיבור ביל צעיר, חפשי על גבי אתר זה, במסגרת חיפוש באתר. ואם לא תרגישי בטוחה התשובותיה של הקלינאית, יכול להיות שיהיה כדאי לך לפנות לאבחון נוסף אצל קלינאי אחר, שישלים לך את התמונה של תפקוד השפה והדיבור של בנך. בכל מיקרה, החשויבות בגיל זה הינה בתקשורת, ביכולתו לרכוש כלים להבעה עצמית, להכרת העולם סביבו ובעקר, להתפתחות הרגשית והקוגניטיבית כאחד. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה