שיום ושליפה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

29/12/2004 | 23:59 | מאת: אור

שלום, אשמח לדעת איפה ניתן לקרוא (בעברית ו/או באנגלית) על ליקוי זה. מהו, מי מטפל בכל גיל, עד כמה יש השפעה בגיל המבוגר ועוד. תודה

תהליך שיום ושליפה קשור לפעילות שפתית של אוצר מילים ויכולת "להוציא או לשלוף" את המידע ממחסן המילים, באיזור הספציפי, במוח. בשלב ראשון, יש צורך "להכניס" לאותו מחסן את המילים, כלומר, צורך בהרחבת אוצר המילים (כמו הוצאת כסף מחשבון, ללא כסף בחשבון וללא מינוס!) התפקוד קשור באופן הדוק לתפקודי שפה אחרים. כל חומר המזכיר תפקודי שפה יעסוק גם במתן שם (שליפה הינה מילה יותר "מיקצועית" לזכירה של מילים) לעתים יש קבוצות מילים יותר קשות, ביניהן שמות עצם, אך צדובר על תפקוד שפתי כללי. אם התופעה הינה חלק של לקות למידה, אז השיפור נצמד לתופעה עצמה. לעתים קשב, ריכוז הם יותר קשורים לקושי בשליפה מאשר בליקוי למידה.

25/07/2006 | 18:58 | מאת: tamarush

אני הייתי רוצה לקרא מאמרים בנושא. איפה ניתן למצא אותם?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה