מגמגם

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

15/12/2004 | 23:01 | מאת: דבורה

בני בן שלוש וחצי ,דיבורו ברור ושפתו רהוטה . מדי פעם הוא נכנס לתקופה של גמגום ואחרי זמן מה זה עובר , מצב זה נמשך בערך כ- שמונה חודשים. האם מדובר בשלב טבעי שיעבור מעצמו או האם זה דורש התערבות ? איך להגיב בתקופות שהוא מגמגם , אני בדרך כלל מנסה להתעלם , במקרים בהם הוא ממש נתקע ולא יכול להוציא מילה מסוימת מפיו אני עוזרת לו . תודה על עזרתך דבורה

עייני בתשובות שנתתי בעבר בתחום זה, דרך איזור "חיפוש חופשי באתר, ודרך ביפדוף בדפים קודמים... תוכלי גם לעיין בפרק הרלוונטי לחוסר שתף בדיבור באתר קלינאי התקשורת www/ishla.org.il לאחר עיון במקומות אלו תדעי שמדובר על תופעה נורמךית בתפתחות הדיבור ושאין צורך בתגובה מיוחדת.

עייני בתשובות שנתתי בעבר בתחום זה, דרך איזור "חיפוש חופשי באתר, ודרך ביפדוף בדפים קודמים... תוכלי גם לעיין בפרק הרלוונטי לחוסר שתף בדיבור באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il לאחר עיון במקומות אלו תדעי שמדובר על תופעה נורמךית בתפתחות הדיבור ושאין צורך בתגובה מיוחדת.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה