גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

06/12/2004 | 11:07 | מאת: הורים מודאגים

שלום, בננו בן שנתיים ו-3 חודשים ואנו מרגישים שלאחורנה מתפתח גמגום קל. בהברה ראשונה של כל משפט הוא נתקע וכמה שניות כאילו עוצר ואז מסיים את המילה או המשפט בסדר. לעיתים הוא נהיה אדום בפנים או מתאמץ רבות. יש לציין כי לאחרונה התפתחה לו השפה משעותית. שני הסבים שלו מגמגמים אך לא בצורה קשה. מה ניתן לעשות? יש לנו פגישת אבחון אצל קלינאית תקשורת שבוע הבא אך לפי הסיפור האם יש סימן לחשש או שזה נורמלי בגלל הגיל וההתפתחות? האם גמגום הוא גנטי? האם הוא ניתן לטיפול בגיל כזה?

את מתארת שלב נורמלי התפתחות הדיבור, במיוחד קשור להרחבה של אוצר המילים וכישורי השפה. מכוון שיש מגמגמים במשפחה, הדאגה ברורה, אך לפי תאורך עדיין מוקדם להתיחסות מעבר לשלבי התפתחות נורמליים. תוכלי לקבל יותר מידע ב"שאלות ותשובות" באתר קלינאי התקשורת וכן באתר זה, על ידי חיפוש בתשובות שנתתי בעבר. אתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.li

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה