קושי בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

05/12/2004 | 13:56 | מאת: אורית

שלום, בני בן שנתיים והוא עדיין לא ממש מדבר, הוא הוגה מעט מילים ברורות וגם אומר הברה אחת ממילה שלמה (נניח נעלים הוא אומר רק נ). מעבר לקושי בדיבור הוא מבין הכל ועושה כל מה שמבקשים ממנו, אני מקריאה לו הרבה ספרים, הוא רואה מעט קלטות, מבחינה מוטוריקה עדינה ומוטוריקה גסה אין שום בעיה. הוא עבר בדיקת שמיעה והבדיקה יצאה תקינה. האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לעזור לו לזרז את הדיבור ? תודה רבה אורית.

בעקרון, תפקידך לגרות ולספק דוגמא ל"חוקר הקטן" שצריך לגלות את הדיבור והשפה. גיל שנתיים הינו בגבול ועדיין יש לו זמן להמשיך להתקדם. מכוון ששמיעתו נבדקה והוא בסביבה מעודדת תיקשורת אין כרגע דבר לעשות, פרט לגריה עקבית, שמוש בשפה תקינה ו"פשוטה" ומשחקי חיקוי בכל ההבטים (מילוליים ולא מילוליים) בגיל שנתיים ושולשה חודשים הילד יוזמן לבדיקת סינון בטיפת חלב, ואז, במידה ולא עובר את המבחן, יהיה מקום לפניה לקלינאי תקשורת בקופה בה הינך מבוטחת.... לביצוע איבחון וקבלת הדרכה, וכן למעקב בידי איש מקצוע. העקר, אם יש שינוי לטובה (הוספה של מילים וצלילים בכוונה לתקשר, הרחבה של התקשורת והכוונה לתקשר וכן מגוון יותר רחב של צלילי דיבור) אז, הוא בתהליך ומוקדם עדיין לדאגה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה