קשיים בהבעה חמורים כל כך עד חוסר תפקוד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

19/10/2004 | 12:30 | מאת: אמילי

רציתי לשאול איך קוראים לקושי בהבעה כזה שגורם לחוסר יכולת לתקשר כמו שצריך עם בני אדם ואז אף אחד לא מבין את האדם ולא יכול לתקשר איתו . איך קוראים לקשיים כאלה בהבעה ? איזה קשיים בהבעה הם חמורים עד כדי חוסר תפקוד עם הסביבה ?

יש קבוצה גדולה של קשיים ורק לאחר איבחון אישי ניתן לתת להם שם. יכולים לנוע מקשיים באירגון ברמה של השפה (אוצר מילים דל, אי ידיעה של כללי התחביר וכו') ועד לחוסר ביטחות או בעיה רגשית כרקע לקושי תפקודי. יש גם משפחה של הפרעות מורכבות יותר (כמו בתסמונת אספרגר או selective mutism) ולכן, ללא פגישה עם איש מקצועה אי אפשר לתת שם!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה