נוזלים באוזניים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/08/2004 | 05:34 | מאת: צחית

ברצוני לדעת האם יש קשר בין דלקות אוזניים חוזרות ונישנות (כולל נוזלים באוזניים) לדיבור? האם הדלקות מפריעות להתפתחות השפה? בתודה מראש.

כן, הן מפריעות. מידת ההפרעה תלויה בגורמים רבים. דבר ראשון יש לבצע סידרה של בדיקות שמיעה... במצב של בריאות וגם במחלה כדי להשוות ולבודד את הדלקת מגורמים אחרים. המידה וינם גם הפרעות נשימה, אדנוידים מוגדלים ולעתים גם ריור רב והפרעות שינה ניתן יהיה לצפות להפרעה התפתחותית בשפה, משנית לכל אלו. על פי גיל הילד ובתאום עם הגורמים המטפלים יש לבצע את בדיקת התפתחות השפה ולעתים אף בדיקות התפתחות כלליות. כמובן, הכל על פי מצב וגיל הילד

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה