צרידות של בת 3 ורבע

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/08/2004 | 15:22 | מאת: ofer

בתי בת השלוש צרודה רוב ימות השנה (אל לא מאבדת את קולה). הילדה מדברת באופן ברור ללא בעיות היגוי / גמגום וכד'. הילדה בריאה. רופא א.א.ג הפנה אותנו לקלינאית תקשורת כי ע"פ טענתו הצרידות נובעת מנשימה לא נכונה. לא נעשו בדיקות חודרניות. בזמן הדיבור ניתן לראות שהילדה מתאמצת מאוד (ורידי הצוואר). הילדה לא צועקת / צווחת / בוכה בקול רם באופן חריג. בשיחה עם קלינאית נאמר שלי שהטיפול מורכב ומתאים לילדי מעל גיל 7. אנא עצתך, עופר

בילדים צעירים שהתנהגותם סבירה,אין סיבה לצרידות לעניות דעתי, רופא אאג' היה חייב לבדוק את הילדה ולחפש סיבה לצרידות: 1. בגיל זה ואם מדובר על תופעה מאז לידתה, יכול היות שיש משהו במבנה הגרון שלה, שמסביר את הצרידות 2ץ אם יש "בעיה" בנשימה - ואולי הפרשות שיורדות מהגרון או חסימה אפית - הילדה זקוקה לנשימה דרך הפה... הרופא צריך לשלול בעיה פיזית במעבר של האף- לפני שמפנה לטיפול התנהגותי. בילדות נבונות ורגועות אני כבר הצלחתי לטפל יפה מאד בקול - ברור שהטיפול הוא שונה בתחלית מטיפול במבוגר. קודם כל עליך לפנות לרופא אאג' במתמצא בבדיקת ילדים צעירים 0לצערי לא לכלרופא אאג' יש את הסבלנות, הגישה והזמן לבדוק ביסודיות ילדים צעירים) , בכמה בתי חולים לילדים יש רופאי אאג' מומחים לבדיקות אלו. רק לאחר הבדיקה הזאת יש בהחלט מקום לפניה לקלינאי תקשורת, במתמצא בטיפול קול בילדים צעירים. אשמח לשמוע על המשך ההתפתחויות............................

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה