שיניים והפרעות בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/08/2004 | 14:22 | מאת: שרית

שלום, בתי בת שלוש וטופלה לאחרונה אצל קלינאית בגלל דיבור לא ברור. נראה לי כי אחד המקורות לפחות לבעיה היא מבנה השיניים שלה. הניבים שלה, ארבעתם, ארוכים יותר ושאר השיניים כך למשל היא אינה יכולה לבטא את האות ז' מאחר והשיניים אינן נסגרות בקו אחד ויש רווח גדול. מה עושים? תודה

ודאי יש לה מוצץ!!! זה אחד האויבים של השיניים הישרות. אל תדאגי, חשוב שהיא תפסיק להשתמש במוצץ לפני שיבקעו השיניים הקבועות. הניבים אינם גדולים, אבל השיניים הקידמיות זזו ו"התכוונו" החוצה עקב הדחיפה החוצה של המוצץ, תופעה זו נקראת מנשך פתוח. בכל מיקרה, קבוצת השורקות נרכשות ומטופלות על ידי קלינאי התקשורת לקראת גיל 6 או כניסה לבית הספר או לאחר החלפת השיניים (תלוי בגורמים שונים) אבל ודאי לא בגיל מוקדם זה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה