גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

02/08/2004 | 22:45 | מאת: חני

בני בן שנה ו - 4 חודשים, מדבר יפה לפחות חמש מילים במשפט, מחקה מילים שאני משוחחת איתו וכנ"ל גם מחקה את אביו ואת כל הסובבים אותו, סקרן מאוד, אך לאחרונה הוא החל לגמגם במילים שמתחילות באות יוד, לדוגמא "אבא ייייייייביא לי מתנה", ולפעמים הוא מוותר על מה שהוא רוצה להגיד ולא אומר. יש לציין שיש לו אח בן שנה וחודש, ושניהם נמצאים איתי בבית מאז ששניהם נולדו, יש לעיתים מצבים שהם רבים ואני כועסת עליהם ולפעמים נותנת מכה בטוסיק, האם יש קשר בין הכעס והמכה לבין הגמגום? מה עלי לעשות?

קודם כל, אין מה להכות ילד, כך את מלמדת אותו להכות (ואת מתלוננת על ההתנהגות שבה את נוהגת) יש מידע על גמגום והתפתחות שפה באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org.il חוסר שטף בדיבור, מתחת לגיל 6 הינה תופעה נורמלית בהתפתחות הדיבור והשפה, אין מה לדאוג... תני לילד שהות לארגן את משפטיו ודיבורו, בלי לחץ ובלי מכות. לדעתי יש משהו שגוי בעניין הגיל - הפרש ביניהם של חודשיים?!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה