הפרעות בדיבור

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/07/2004 | 22:25 | מאת: שלומית

ד"ר קורנברוט בתי בת השנה וחצי החלה לומר מילים בנות הברה אחת, שמתי לב לאחרונה שכאשר היא אומרת את האות שין , הפה שלה מתמלה ברוק שלעיתים גם משפריץ החוצה. שאלתי היא, האם התופעה היא תופעה חולפת או שזה ישאר לה תמיד, ואם צריך ללכת לקלינאי תקשורת באיזה גיל מומלץ להתחיל על-מנת למזער את הבעיה. תודה שלומית

בגיל זה אין בעיה, העקר שתתחיל לדבר אם יש לה מוצץ, רצוי למנוע ממנה לדבר עם המוצץ בפה, כדי שלא תהיה בעיה של שליטה על הרוק במהלך הדיבור

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה