גמגום בילדים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/07/2004 | 14:47 | מאת: ענת

בני בן שנתיים ועשרה חודשים. עד לפני כשבוע דיבר יפה, בשפה עשירה וללא הפרעות בשטף הדיבור. לפני שבוע החל להתקשות מאוד בדיבורו, בקושי מצליח להגות מילה והדבר משפיע מאוד על הרגשתו. ממש ניתן לחוש שהוא מנסה למצוא מילים שיהיה לו קל יותר לבטא, ואף לעיתים הוא פשוט מעדיף לשתוק. יש לציין שאיני רואה שום אירוע טראומטי שעבר עליו, הוע נגמל מחיתולים זמן רב לפני כן (מספר חודשים), גם בגן לא ידוע על אירוע כלשהו שקרה. שאלתי היא מה כדאי לעשות? האם לפנות כבר לקלינאי תקשורת או שזה עשוי לחלוף כפי שבא? תודה.

את מתארת ילד עם התפתחות שפה תקינה, ככל שאוצר המילים שלו יגדל, כך יצטרך להתעכב ולבחור את מילותיו, העניין הוא שהוא משמיעה קולות במהלך החיפוש..... זו תופעה נורמלית לחלוטין ופניה לגורם טיפולי בשלב זה רק יהפוך תופעה נורמלית ל"בעיה" עייני בשאלות שהיו בעבר בנושא זה בפורום וכן תכנסי לאתר קלינאי התקשורת וקיראי שם על התפתחות שפה וחוסר שטף בילדים www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה