קרע בעור התוף

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/06/2004 | 11:38 | מאת: מאיר

לפני כ- 20 שנה נקרע עור בתוף באוזן אחת בעקבות תאונה. מאז אין לי שמיעה כלל באוזן (נבדק במכון שמיעה) וטנטון קבוע. האם יש טיפול לאיחוי הקרע ולהחזיר לפחות חלקית את השמיעה?

עור התוף נין לשיחזור על ידי ניתוח בידי רופא אף, אוזן וגרון, בכל בית חולים. זה ניתוח קטן בו לוקחים עור מהשכבה מתחת לעור מאחורי האוזן ומשחזרים את עור התוף. באשר לטינטון, זו בעיה אחרת שיש לבררה עד הסוף, בטיפול התנהגותי בעקר, עם סיוע מסויים של תרופות, שעדיין אין תרופה ספציפית שעוזרת. בכל מיקרה, רצוי לפנות בעניין זה לרופא אאג'.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה