שפה מועטה לילד בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

16/06/2004 | 11:30 | מאת: רותי

בס"ד יש לי בן שגילו 3 שנים. לפני כ-5 חודשים לערך, הוא החל ללכת לגן-פעוטון. ההתאקלמות לא היתה קלה במיוחד, אך גם לא קשה במיוחד. הפרידה מאוד קשה ואפילו היום עדיין הוא מתקשה, אך מתגבר. ערכנו לילד מספר בדיקות שמיעה, שחלק הניבו תוצאות לא כל-כך מדוייקות הבדיקה האחרונה היתה אצל אילנה הולדשטיין בחיפה, שהיא ידועה כמי שעורכת בדיקות שמיעה מצויינת. בכל אופן הבדיקה האחרונה הראתה שהכל בסדר מבחינה שמיעתית. הילד שלנו מדבר משובש מאוד, יש לו אוצר מילים אך לא מספיק לגילו, ולא תמיד אפשר להבין את מה שהוא רוצה, הוא מסביר לי הרבה פעמים בתנועות ידיים או שאני מצליחה להבין על-ידי חיבור בין כמה מילים. מדוע השפה שלו כל-כך משובשת לדעתך, ומה עלינו לעשות? יש לי תחושת בטן לא כל-כך טובה, שלא מיצינו את כל מה שאפשר. אנו מחכים לאישור להתחיל טיפולים אצל קלינאית תקשורת. מה את ממליצה לנו לעשות. מלבד זאת הילד מאוד חשדן, הוא פוחד מדברים חדשים, והוא לא מתחבר כל-כך מהר בגלל החשדנות שלו, או חוסר הביטחון שיש לו או ששניהם גם יחד. תודה רותי

טוב שפנית לטיפול שלקלינאי תקשורת, זאת הדרך הראשונה לטיפול בבנך. אם יהיו בעיות הסתגלות חמורות יותר, שיפירעו לו להשתלב בקבוצה הילדים או התקדמות מעטה, אז תשקלו יחד האם יש צורך או מקום לפניה למכון להתפתחות הילד, לביצוע אבחון כוללני וקביעת תוכנית טיפולים משולבת. הבעיה עם המכונים היא שיש תורים ארוכים. תוכלי להתחיל את הטיפול אצל הקלינאי ובמקביל לפנות למכון להתפתחות הילד, אם תירצי בכך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה