PDD

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

11/06/2004 | 11:57 | מאת: לימור

לד"ר בוקר טוב ביתי בת השנתיים ו 4 חודשים אובחנה ע"י רופא ילדים בתסמונת PDD ובתסמונת הX השביר כרגע הננו ממתינים לתוצאות הבדיקה הגנטית אשר תאשר את החשש שאלתי היא האם בעיית התקשורת בה היא לוקה ניתנת לתיקון כך שבגיל מאוחר יותר היא תהיה ילדה רגילה ככולם והאם התקשורת מבחינה חברתית תפגע בה או שגם זה ניתן לתיקון ? שאלה נוספת ואחרונה האם שתי ההורים חייבים לשאת את הגן על מנת ללקות ב PDD ? אודה לך על תשובה מהירה מאם מודאגת שרוצה לעזור לביתה תודה!!!

הבדיקה הגנטית מתיחסת למציאת X שביר, שהינו אחד הסינדרומים הקשורים ורמת תפקוד קוגניטיבית נמיכה. PDD מתיחס לאבחנה של הפרעה ראשונית בתקשורת. תצטרכי להפנות את שאלתך לרופא אשר מבצע את האבחנה כי במיקרה זה את שואלת על שתי אבחנות שונות. ברור שבמידה והאבחנה תהיה כפולה (של המצאותם של שתי ההפרעות, בו זמנית) האפשרויות בהמשך הדרך פחות מעודדות ואי אפשר לחשוב במונחים של "תיקון התופעה וקבלת ילדה רגילה" כעת מדובר על ילד ה קטנה וברור שישנם תוכניות התערבות במטרה לקדם את תפקודה והתפתחותה במסלול של ההתפתחות ה"נורמלית" כדי להביא אותה לתפקוד ברמה הגבוה האפשרית ולא המטרה לקבל ילדה רגילה. כדאי להתיעץ עם הצוות המכון להתפתחות הילד במקום מגוריך (דרך קופ"ח) כדי שהם יבנו תוכנית טיפולית רב מקצועית. בהצלחה

12/06/2004 | 22:25 | מאת: לימור

רציתי להודות לך על תגובתך המהירה והכנה ועל ההכוונה לימור!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה