גמגום ילד בן 3

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

09/06/2004 | 12:00 | מאת: אתי

שלום פרידה ילדי עבר לפני חודש לגן חדש לגילאי 3-5 (עד עכשיו היה עם ילדים בגילאי 1-2), מאז המעבר אני מבחינים כי כאשר הוא רוצה להגיד מילה כלשהי הוא נתקע ולא מצליח להגות אותה הוא מתאמץ מאוד וממש "מתעצבן" עד שהוא מצליח לסיים את המילה....חשוב מאוד לציין כי בדר"כ הוא מדבר באופן רציף וללא גמגום מלבד כאשר הוא מתחיל משפט הוא חוזר על המילה כמה וכמה פעמים בדר"כ בתחילת משפט ולאחר מכן ממשיך את המשפט ברצף. מאוד מתסכל אותי לראות שהוא שם לב שקשה לו לאמר את המילה ולעיתים הוא מחפש מילה אחרת או מדבר על נושא אחר. התייעצנו עם הגננת משום שהיא עברה עם הבת שלה את אותו סימפטום...לטענתה יש להקשיב לילד עד שהוא מצליח להגיד את המילה ולא לעזור לו באמצע, לאחר מכן לא לחזור על אותה מילה שהוא אמר ולא לענות לו בשאלה. האם נכון לעשות כך? כיצד את ממליצה לטפל בבעיה? האם ההתנהגות נורמלית לילד בגילו...מאוד מלחיץ אותי שאנו לא נעשה פעולה כלשהי שתגרום לו לנזק בדיבור

זו תפעה נורמלית במיוחד בבנים. עייני בפרק בנושא זה באתר קלינאי התקשורת ishla.org.il וחפשי בין התשובות שלי בעבר מה עניתי להורים אחרים שפנו באותה שאלה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה