גימגום בגיל הרך

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/06/2004 | 12:59 | מאת: אילן

שלום ! לפני שבוע התחילה ביתי בת שנתיים וחצי באופן מפתיע לגמגם , נלחצנו מאד אבל הבנתי שמדובר בתופעה די שכיחה. יש לציין שבתקופה זאת היה נסיון לגמול אותה מחיתולים שלא הצליח עדיין. הילדה לא מראה שום סימני בעיות התפתחות , היא סופרת עד 12 יש לה זיכרון חזק אוהבת מאד פזלים. מה יכולים להיות הסיבות לזה? האם מדובר ברגישות יתר ? בזמן האחרון היא גם לא כל כך רוצה ללכת לגן , האם העברת גן יכולה לפגוע בה יותר או להועיל לה? והאם אנו צריכים לחכות זמן מסויים או לנסות ולבדוק את הבעיה? אודה לך מאד על תשובתך אילן

בגיל זה מדובר בתופעה התפתחותית שמרבית הילדים עוברים אותה, מדובר על "חוסר שתף בדיבור" והוא מהווה חלק אינטגרלי של רכישת השפה. העובדה שהופיע ביחד עם נסיון הגמילה מחיתול לא מצביע על סיבה ותוצאה ואני ממליצה לכם להפריד בין שני הנושאים. במיקרה זה היה באותו זמן, לגמרי במיקרה. תופעה של חוסר שתף הינה חלק של טכניקה של הילד להתחיל למלל לפני שסיים לארגן לו את המשפט בראש, ומבחינתו איננה תופעה בעייתית, כך רצוי שגם אתם תתיחסו אליה. בעניין הגמילה מחיתול קבלו הדרכה מאחות טפת חלב או מהרופא המטפל בילדה, ללא קשר לדיבור או שתף הדיבור.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה