ליקוי שמיעה הולכתי/ עצבי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

24/05/2004 | 12:09 | מאת: בדיקת שמיעה

שלום רב, מזה כשנתיים אני סובלת מירידה בשמיעה דו צדדית בשתי האוזניים ונעזרת בשני מכשירי שמיעה. סף השמיעה שלי הוא כ- 50 ד"ב ויורד בטונים הגבוהים (מגיע עד 100 ד"ב). נערכו לי בדיקות ובירורים רבים והירידה בשמיעה נמצאה כתחושתית עצבית ומקורה בעצב השמע. היום עברתי בדיקת שמיעה בבי"ח אחר מזה בו אני מטופלת, ונמצא ליקוי שמיעה הולכתי (במוליכות עצם נראה היה ששמעתי ד"ב כפי שלא שמעתי שנה או יותר! בבדיקת טימפנומטריה הכל תקין, ובבדיקת סי טי אזניים עצמות השמע במצב מצויין. בבדיקת BERA מלפני חודשיים הבדיקה התאימה לסף השמיעה בבדיקות והליקוי אכן עצבי. שאלתי היא- ממה יכול לנבוע הליקוי ההולכתי כפי שנראה היום בבדיקתי בהתחשב בעובדה שאין שום תמיכה וכן אינני מצוננת? האם הבדיקה אמינה? תודה

אולי לא אמינה????? לכן צריך לקבוע את השמיעה ותפקודה באינטגרציה של כל המידע\ כולל התוצאות של בדיקת רופא, בדיקות הדמיה ובעקר, סידרה של בדיקות שמיעה במכון מוכר.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה