איחור שפתי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/04/2004 | 07:33 | מאת: שרון

שלום , בני בן שנה ו-5 חודשים. רק לפני שבועיים התחיל לאמר כמה מילים כמו: אבא,אף,עין,עץ וכד'. נכון לעתה יש לו אוצר מילים של 15 מילים בערך. כשהיה בן שנתיים ו-3 חודשים הזמנתי תור לקלינאית תקשורת ותורי עומד להגיע עוד כ-שבועיים וחצי. האם , לאור ההתקדמות הגדולה ועצם העובדה שהתחיל לאמר מס' מילים (לפני כן לא דיבר - השמיע הברות בלבד וקולות של חיות ) עדיין כדאי לקחת אותו לאיבחון אצל קלינאית תקשורת . תודה, שרון.

כן, כדאי מאד. במיוחד עם התחיל לדבר באיחור. השאלה העקרית כיצד מתקשר עם סביבתו ובמיוחד מה יהיה "דגם רכישת השפה" צריך להבדיל בין ילד עם התפתחות תקינה מאוחרת לילד עם בעיה (רכישה שונה מהנורמה מבחינת רצף וסדר הרכישה) , כשעקר האבחנה הינה במטרה לצמצם פערים בינו לילדים בגילו, אשר התחילו לדבר ומתקדמים בקצב מהיר ואחיד יותר ממנו. עד גיל ביה"ס אליו לסגור את הפערים ולכן רצוי שלא "יפתח רווחים" יתר על המידה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה