גמגום אצל ילדה בת שנתיים ושבעה חודשים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/02/2004 | 12:17 | מאת: דיני

פרידה שלום, בתי בת שנתיים ושבעה חודשים, לפני 3 חודשים התחלתי לעבוד מחוץ לבית, ועקב כך לא יכותי לאסוף אותה מהגן כמו תמיד. כמו כן היה מצב די מתוח בבית עקב העבודה החדשה והיה צריך להתארגן מחדש וזה השפיע רע על כולנו, נויה החלה לגמגם ואני לא יודעת אם זה בגלל מה שהזכרתי )היא מאד קשורה אליי ולא מוכנה לקבל שהייה עם מישהו אחר חוץ ממני ומאביה( אני מאד מודאגת, יש כל מיני דיעות סביבי חלק אומרים לחכות שהמצב ישתפר לבד וחלק אומרים שצריך ללכת לאיבחון, כמה זמן צריך לחכות אם בכלל, האם ללכת לאיבחון לא יגרום להחרפת המצב בכך שנביא אותה לידי מודעות שיש לה בעייה? כרגע אנחנו לא מתייחסים לקשיים, רק מחכים בסבלנות שהיא תאמר את מה שהיא רוצה לומר, ונהיינו מאד רכים אליה כולל זה שאנו משתדלים להיות באוירה נינוחה ככל האפשר. יש לנו תור לקלינאית תקשורת בעוד חודשיים, האם זה רחוק מדיי, האם כדאי ללכת לקלינאית פרטית? אשמח מאד לקבל ייעוץ במהרה בתודה מראש

חוסר שתף בדיבור בילדים עד גיל 5-6 הינה תופעה נורמלית, במיוחד בגיל 2-3 כשהשפה נמצאת בשלב התפתחות מהירה, ריבוי אוצר מילים וצורות תחביריות ליד הצורך להתארגן ולהרכיב משפתים מורכבים יותר, גורמים לכך שהילד מתחיל לדבר לפני שמוכן להתחיל את המשפט בצורה מסודרת וחלקה. התופעה דורשת התיחסות מיוחדת כשהיא נמשכת מעבר לשנה, עם עליות וירידתו ובמידה וההרוים דואגים מאד רצוי לפנות לקבלת יעוץ והדרכה, וזה כדי ללמוד שהתופעה טבעית ומהווה חלק של התפתחות השפה והדיבור בילדים צעירים. לקריאת חומר בעניין זה כנסי לאתר האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת. www.ishla.org.il בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה