בת שנתיים ושמונה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/01/2004 | 10:59 | מאת: רחל

שלום רב בתי בת שנתיים ושמונה מפותחת מבחינה מוטורית עדינה (ציור, גזירה וכו') יודעת להבחין בצבעים ובצורות גיאומטריות. בגיל שנתיים וששה חודשים התחילה לדבר במשפטים קצרים בני שלוש מילים.הבעיה היא שלעיתים קרובות היא נתקפת בבכי הסטרי תוך הטחת ראשה ברצפה, או בצרחות רמות.כמו כן, היא מעדיפה לשחק לבד ולא משתתפת במשחק עם הילדים בגן. הגננת התלוננה על התנהגות חריגה זו. פנינו לקלינאית תקשורת וזו הפנתה אותנו למרפאה בעיסוק הטוענת כי ביתי סובלת מבעיה ריגשית.היא נמצאת בטיפול אצל המרפאה בעיסוק כ-3 חדשים אך ההטבה מועטה, הן בשפה והן בהתנהגות. אני מודאגת מאוד בתודה מראש רחל

את מתארת בעיה בהתנהגות אשר איננה בתחום עיסוקה של מרפא בעיסוק. פני לאבחון למכון להתפתחות הילד, אשר יוכל, לאחר איבחון מקיף ודיון בתוך הצוות להחליט על איבחון או טיפול ייחודי לילדה. בינתיים חבל על הטיפולים שאינם מקדמים אותה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה