ניד עצמוני

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2004 | 21:53 | מאת: ENG

בבדיקת ENG ובבדיקות נוספות שעברתי על ידי רופא אף אוזן גרון הופיע הביטוי "ניד עצמוני". מה המשמעות של ביטוי זה בהקשר של בעיות שיווי משקל ואוזניים? מהו בכלל ניד עצמוני??? תודה.

כניראה שהכוונה היא לגירוי עצמי של המערכת לשיווי משקל, אשר מהווה חלק של מערכת האוזן הפנימי. בתוך האוזן הפנימימ ישנה מערכת של תעלות סגלגליות, אשר מערירה מידע על תנוחת הראש והגוף למוח, והיא חלק של המערכת השומרת על שווי משקל (ביחד עם הידע דרך הראיה והתחושה של המערכת הפרופיוצפטיבי של הפרקים בגוף) בדיקת ENG מאפשרת סימולציה של מצבים הדורשים תגובה ועיצוב של הגוף על פי המידע שמועבר מההאוזן.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה