דיבור מאוחר

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

12/01/2004 | 00:16 | מאת: רחל

עד איזה גיל, איחור בדיבור אצל ילד ששמיעתו והתפתחותו תקינים, נחשב עדיין נורמאלי?

תלוי בגורמים רבים נוספים כמו התפתחותו הכללית, חשיפתו לגירויים שפתיים, נחיצות של דיבור למילוי צרכיו ורצונו לתקשר עם סביבתו. באופן כללי ילד בגיל שנתיים צריך לחבר לפחות שתי מילים ביחד ובגיל 3 וחצי להיות ברור לאנשים בסביבתו הרחוקה. היום ישנה בדיקת תקשור בגיל שנתיים ושלושה חודשים המתבצעת הטיפות החלב ומסייעת האיתור ילדים עם צורך באיבחון מקיף בשפה. רצוי להתיעץ עם קלינאי תקשורת במידה ומתעוררות שאלות ספציפיות, לאח רשהקלינאי יצפה בילד במהלך משחק או אינראקציה עם סביבתו.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה