גמגום של בת 4

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/12/2003 | 22:34 | מאת: אב דואג

שלום , להלן שאלתי יש לי ילדה בת 4 (בכורה מבין 3 ילדים) ומזה כמספר חודשים היא החלה לגמגם ולאחרונה זה נראה מחמיר , מאחר והיא כולה מתעוותת כשהיא מנסה לאמר משהו , לפעמים נתקע לה ולפעמים היא ממש "נעזרת" באצבעות ע"מ לאמר משהו אולם יצוין כי לפעמים היא כלל לא מגמגמת , נראה כאילו היא מנסה לשיר את המשפט שברצונה לאמר , שכן בשיר אינה מגמגמת כלל האם מדובר בתופעה טבעית חולפת או שמא יש מקום לדאגה ולטיפולים ???

הינך מוזמן לעיין בפרק הרלוונטי לבעיה המתוארת באתר של קלינאי התקשורת, לקבלת מידע כללי בנושא.www.ishla.org.il על פי תאורך ניראה לי שמדובר על תופעה הקרואיה "חוסר שטף בדיבור" וקשורה להתפתחות נורמלת של הדיבור, בילדים, וב- 75% מהילדים עוברת מעצמה עד לכניסה לבית הספר. בכל מיקרה אם אתה דואג כדאי לקבל עצה מקלינאי תקשורת המתמחה בטיפול בילדים, תוכל לפנו דרך קופ"ח או באופן פרטי. מקוה שתקבל מימד חדש ותסיר דאגה מליבך!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה