גמגום כבד

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/12/2003 | 11:20 | מאת: יונית

שלום למנהלת הפורום, אני חדשה בפורום ואתמול העלתי את בעייתי. יש לי מספר בעיות בעקבות הגמגום הכבד שלי , והייתי רוצה לשמוע את עצתך בבקשה. 1.כשאני בחברת אנשים אני לא יכולה לדבר בטלפון באופן נורמלי, אני נתקפת חרדה ופניקה ופשוט לא מסוגלת להוציא הגה מהפה מרגישה תחושת חנק ובושה נוראיים. 2.כשאני מדברת עם אנשים זרים אני כמעט ולא מגמגמת, משתדלת לדבר פחות וכמה שאפשר משפטים קצרים שחס וחלילה לא ירגישו, והגרוע מכל כשאני מדברת עם בני משפחתי, בעלי וילדיי זה פשוט אסון בשבילי אני לא מסוגלת לבטות משפט אחד בצורה רהוטה וברורה כל מילה הופכת לסיוט, בעקבות כך אני טיפוס שתקן, קשה לי מאוד מאוד עם זה, לפעמים אני חושבת שלהיות אילם או חירש זה יותר קל מאשר לעבור את כל האיסורים האלה, זה משהוא די מתמשך שהחמיר לאחרונה יותר יותר בעקבות תקופה לא קלה שאנו עוברים, אני לא מצליחה להתעלם מזה וזה מלווה אותי כל שניה כל דקה וכל שעה 24 שעות סביב השעון. זאת בעיה שתקעה אותי חזק בחיים, ולצערי אין שום תרופה בשבילה. תודה על ההקשבה

מצטערת מאד על סיבלך. לעניינינו, טוב שאת מעלה את הבעיה - כך תוכלי להכניס אותה לפרופורציה.... סה"כ מדובר על חוסר שטף בדיבור וניתן להתיחס לכך בכמה אופנים: כבעית דיבור בלבד ואז, תוכלי לפנות לקבלת טיפול בדיבור. ישנם קלינאי תקשורת המתמחים בתחום זה וניתן לפנות אליכם, גם במימון סל שרותי בריאות, דרך קופ"ח. יש טיפולים אינטנסיביים ביותר כמו זה של המכון להפרעות בתקשורת בהדסה י-ם וישנם יותר ממושכים אצל קלינאים שונים. www.ishla.org.il ישנו גם ההבט הריגשי שמתלווה לתופעות הנשמעות והנראות, לפעמים צריך גם טיפול רגשי-פסיכולוגי כדי ללמוד לחיות עם התופעות ולהכניס אותם למקום שפחות יפריעו למהללך התקין של חייך. כנסי לפורום של האגודה הישראלית של קלינאי התקשורת וחפשי שם, קלינאי באיזור מגוריך. כמוכן, אם רצונך בכך, תוכלי ליצור קשר עם אירגון של אנשים הסובלים מגימגום והקימו קבוצות לתמיכה ועזרה הדדית. www.ambi.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה