הפרעות בתקשורת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

14/12/2003 | 14:31 | מאת: תמר ויעל

לפרידה שלום, היינו רוצות לדעת יותר על אפרקסיה בתחום השפה. יש לי ילד בן 3 שאינו מדבר, אוצר מלים דל של כ-15 מלים כמו: אבא, אמא וכד'. יש לציין שהוא הוגה נכון את המלים וכן רמת ההבנה טובה ומבצע הוראות מורכבות הכוללות שתי פעולות אך קיימת בעיה ביכולת חיקוי של מלים. לפני כחצי שנה התחלנו בטיפולים אצל קלינאית תקשורת, אין התקדמות משמעותית בעניין. קלינאית נוספת איתה התייעצנו אמרה כי יתכן ויש לו אפרקסיה. לא ברור לנו לגמרי מה הדבר אומר. 1. מהי אפרקסיה? 2. האם יתכן והוא סובל מאפרקסיה? 3. האם רצוי ללכת למרכז להתפתחות הילד , ואם כן האם זה לא יפגע בילד במהלך השנים בבחירת מסגרת לימודים מתאימה?

אפרקסיה זה קושי בתיכנון הפעולה, יכול לבוא לביטוי בדיבור ובפעילויות נוספות. אינני יודעת אם בנך סובל מאפרקסיה, לרוב מדובר על קושי, דיספרקסיה ולא אפרקסיה שפרושה העדר פעילות מתוכננת ולא קושי בפעילות, תחת הכותרת "דיספרקסיה" פניה למכון להתפתחות הילד מאפשרת לקבל איבחון כוללני ותיכנון טיפול משולב בכל התחומים. איננה פוגעת, אלה מסייעת בהפניה למסגרת לימודים, על פי הצורך. ההנחליות של משרד הבריאות לגבי התפתחות הילד, היא: במידה ןהילד בטיפול חצי שנה, ללא התקדמות, רצוי להפנות לאיבחון מקיף. יחד עם זאת לא לפסיק את הטיפול בתקופת ההמתנה לטיפול, שיכולה להיות ממושכת. אם תחושתכם שהילד לא מתקדם ו"תקוע" תוכלו לפנות לקבלת איבחון ותיכנון טיפול על ידי קלינאי אחר או לפחות התיעצות של הקלינאי הנוכחי (אם יש לה קשר טוב עם הילד) לקבלת הדרכה נוספת. בקשו גם תוכנית לעבודה בבית כי רק הטיפול של הקלינאי לא יספיק!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה