הפרעות בהקשבה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/12/2003 | 12:27 | מאת: נטלי וייצמן

לבני בן ה - 16 יש בעיות בלימודים. הוא לא מסוגל לשבת וללמוד בלי להפריע אפילו יום אחד. היינו ביועצים, היינו בשיעורים פרטיים, היינו בנורולוג, אך כלום לא עוזר. לילד קשה ללמוד. מצד אחד הוא מבטיח שישתנה ומראה רצון ללמוד, אך ללא הצלחה. אשמח לקבל תגובה לאן נוכל לפנות בכדי לקבל עזרה.

האם פניתם לפסיכולוג שמתמחה בגיל ההתבגרות? מה נאמר אצל הנאורולוג? האם יש חשד להפרעת קשב וריכוז ADHD? האם תפקודי הלמידה שלו תקינים? אם אין קשיי למידה אז יותר סביר להעלות את הצורך ביעץ פסיכולוגי, יחד עם זאת צריך להתיחס להתנהגותו בהמשך לסיפור ההתפתחות שלו ולנעשה בסביבת משפחתו וחבריו. כיצד התפתחותו המינית והפיזית מתקדמת? האם עבר בדיקות רפואיות כלליות, כולל העמסת סוכר ושינוים מטבוליים? לצערי שאלתכם מעלה יותר שאלות מאשר תשובות, מקווה שעזרתי בפתיחת ערוצי לשיבה. בהצלחה

15/12/2003 | 19:42 | מאת: נטלי וייצמן

האם תפקודי הלמידה שלו תקינים? ---- לא הם לא תקינים, היה אצל פסיכולוג קיבל הקלה בכיתה במבחנים

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה