גמגום בגיל 9

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/12/2003 | 12:07 | מאת: נילי

שלום, הבן שלי סובל מגמגום די קשה.הגמגום היה כל הזמן אבל קל, ולפני מספר חודשים הפך לבלתי נסבל. אנו מחכים בתור לטיפול של קלינאית ולצערי נתקבל רק בעוד ארבעה חודשים, ואני אובדת עצות. אני חוששת שהוא גם לא ישתף פעולה בטיפול כי הוא אינו ילד קל, יש לו גם קשיים בקשב וריכוז, והוא אינו ממושמע, עם זאת הוא אומר שהגמגום מפריע לו מאוד. איך נעשה טיפול בגיל כזה ? ומה עושים אם הוא לא ישתף פעולה בתרגול? (האם נותנים לו לתרגל בבית?) מה כדאי לעשות בינתיים? ממש קשה לתקשר איתו בלי להילחץ כי בכל משפט הוא נתקע כמה פעמים וחוזר על הברה או מילה פעמים רבות. תודה

הטיפול בגימגום נבנה יחד עם הילד\ כך שמידת ה"תירגול" או התקדמות תהיה בינו לבין עצמו, עם הקלינאי. אתר האגודה הישראלית של אנשים עם גימגום הינו ambi.org.il תוכלי להתיעץ איתם. כמו כן לפנות לקלינאי באופן פרטי, תוכלי למצוא באתר קלינאי התקשורת, כפי שנרשם שם. כמו כן, ההצעה לפנות ליעוץ בשבילך ובשבילך חשובה, תוכלי ללמוד על התיחסות בריאה לגימגום וגם להכנס לפרופורציה לגבי חשיבות התופעה ביחד להתנהגות של בנך. תפני ליעוץ בכל מיקרה ותעזרי באנשי המקצוע שיכולים לסיע לכם. בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה