בעית שליפת מילים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

03/11/2003 | 09:47 | מאת: אמא מודאגת

שלום רב, בבדיקת בני בן ה-6 אצל קלינאית תקשורת היא גילתה שיש לו בעית שליפת מילים, (זיכרון) הבן שלי בכיתה א' מספרים הוא לא מצליח ללמוד את כל האותיות וכן לא משייך סימניניקוד, האם יש דרך לזור לו בנושא? האם בעיה כזאת נובעת מדיסלקציה וצריך לקחת אותו לאיבחון במכונים המתמחים? תודה

שליפה הינו תהליך של הוצאת המילים מתוך מאגר המילים שבמרכז השפה, במוח. קשור ליכולת שפתית ולעתים מרמז על קשיי למידה, לא תמיד. מכוון שבנך אובחן ודאי הוצאה לך גם מה לעשות (לטפל, להמתין,....) שימי בקול הקלינאי הבדקה את בנך. ילד הכתה א' למד בגן לעשות הפרדה של צלילים, זהוי שלהם וכן זהוי מקומם במילה, כחלק מעבודתו בגן הילדים, אלה מיומנויות המכינות אותו לרכישת הקריאה. במידה והוא מתקשה לזהות ולהכיר צלילים של דיבור כדאי להתיעץ עם המורה בכתה באשר להמשך הקניית הקריאה, כמו כן, קליניא התקשורת שבדקה את בנך בדקה את היכולת שלה לבצע תפקידים פונולוגיים שונים, שוב, תתיעצי איתה באשר להמשך טיפול או איבחון של כישורי למידה בכלל. אולי כדאי להתיעץ עם הפסיכולוג של ביה"ס. בהצלחה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה