לגבי הגמגום שלי...

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/10/2003 | 17:57 | מאת: אלמוני

שלום פרידה אני בן 15 ואני מגמגם מגיל 3, כל פעם שמורה אומרת לי לקרוא את התשובה אז אני אומר לה שאני לא רוצה או משהוא כזה, אבל מה שהכי משגע אותי זה שבכל המקצועות אני יודע הכל, ואז כשמורה שואלת משהוא בכיתה אני מת להגיד לה את זה אבל אני לא יכול. וזה מאוד משפיע לי על הציון. את יכולה לעזור לי??

30/10/2003 | 18:16 | מאת: אלמוני

מישהוא??? פרידה???

האם תוכל לגשת למורה לשוחח איתה, להסביר לה שיש לך קושי לקרוא בכתה או לענות בפומבי? לפעמים הורדת הלחץ והרצון להסתיר קושי מעשה מקל על הדיבור........ האם יש מצבים אחרים בהם הינך מרגיש קושי בדיבור? האם הייתה בטיפול אי פעם? יש טיפול בדיבור לאנשים עם קשיי דיבור כמתואר, כמובן שיש צורת דיבור שהיא אינה שוטפת, אך גם לא דורשת התיחסות מיוחדת, הכל תלוי בקשו שהמדבא מרגיש וברצון או צורך שלו לשנות. אשמח לסיע לך להחליט האם יש צורך בהעמקת הנושא אוהוא מתרכז סביב הפעילות הכתה בלבד.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה