טינטון באוזן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

22/10/2003 | 12:40 | מאת: דנה

שלום רב, אבי, כבן 67 עבד במשך שנים רבות במפעל בו היה רעש רב. כיום, סובל אבי מרשרוש-צלצול קבוע באוזן אחת. בדיקות שעבר הוכיחו שעצב השמיעה שלו נפגע, וכי מדובר בטינטון. האם יש תרופה למצב זה? האם ניתן להפחית או להעלים את הרעש ע"י קבלת תרופות או ביצוע פעולות מסויימות? אודה לתשובתך המהירה, דנה

טינטון הינו גירוי שמקורו באוזן הפנימית ובהחלט קשור לחשיפה לרעש ופגיעה עצבית. שינויים בלחץ הדם יכולים גם לגרום לטינטון. תתיעץ עם הרופא הכללי ןעם האודיולוג שביצע בדיקת שמיעה. אם אין ברירה יוצרים קולות בתדרים רלוונטיים לטינטון ומנסים בכך "להאלים" את הטינטון. השמעה רדיו בין התחנות ("יוצר רעש לבן") לעתים מקל במעט על הטינטון. לעתים יש אנשים שעושים "הדמיה מודרכת" להתמודדות עם הרעש וההפרעה שהוא גורם. בכל מיקרה, פנה לרופא הכללי ולרופא אאג' בעניין של טיפול תרופתי.

24/10/2003 | 23:22 | מאת: לורה

ילדי בין 3 ו10 חודשים ,עם שיבושי היגוי. הלכתי לאבחון אצל קלינאית תקשורת שאמרה לי לחכות 3 חודשים ואם המצב ישאר אותו דבר אז לחזור. בעיקר הילד אומר L במקום N ועוד שיבושים שהקלינאית אמרה שהם מתאימים לגילו. יש כאלה שאמרו לי שזה לא נכון לחכות 3 חודשים עם שיבוש כזה L במקום N. מה לעשות. יש להגיד שהילד לפני כשנה כמעט לא דבר והיום ברוך השם הוא מדבר במשפטים אם כי מחליף בין ההגאים לפעמים.

16/04/2004 | 19:31 | מאת: גיל

האם סחרחורת הנגרמת כתוצאה מטינטון דומה לסחרחורת רגילה הנגרמת ממאמץ ניכר או לחץ דם או כל דבר אחר הגורם לסחרחורת?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה