תחילת גמגום אצל בת 2.5

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

08/10/2003 | 11:59 | מאת: דויד

ביתנו בת שנתיים ו5 חודשים. זו לה שנה ראשונה בגן. תהליך ה'פרידה' היה תקין ללא משברים ואשתי נשארה עמה במשך 3 שבועות ועזבה באופן הדרגתי ומסודר. הילדה לא בכתה או הפגינה סימני מצוקה כלשהם בתהליך הפרידה, נהפוך הוא, היא אוהבת את הגן ושמחה ללכת אליו. לפני כשבוע אשתי הפנתה את תשומת ליבי לגמגום קל שהופיע פתאום... ואכן היה איזשהו קושי קל בביטוי מילה זו או אחרת אך יחסתי את זה דווקא לאיזושהי קפיצת דרך שהיתה בשבועות האחרונים ביכולת הביטוי של ביתנו ואמרתי לעצמי ולאישתי שזה כנראה משום "רצון להתבטא באופן מורכב, שאינו מיומן עדיין" ( רוצה לציין שהשפה, יכולת הביטוי ושטף הדיבור של הבת דווקא חריגה לטובה ולפעמים אפילו מעוררת השתאות ביחס לגילה,. כמו כן שהיא בריאה לחלוטין מכל היבט) ה"בעיה" עברה ופתאום היום הופיעה שוב באופן בולט (ממש נבהלנו). לא נראה שיש איזשהן בעיות בגן או משהו שאנו יכולים לקשור את התופעה אליו. השאלות שלנו הן: האם מה שקורה הנו תחילת בעיית גמגום? האם זוהי תופעה מוכרת כחלק מהתפתחות הדיבור? האם גמגום מסוג זה תמיד מופיע מתוך אירוע מסויים או טראומה? איך להתייחס למה שקורה ומה עושים במקרה שכזה? תודה.

לשאלותיך: זו תקופה נורמלית בהתפתחות הדיבור, שכיחה בין גיל 2+ לגיל 6. מדובר על חוסר שטף בדיבור, ברצון לארגן את הדיבור בצורה מורכבת ולרוב תופעה חולפת, תמימה לחלוטין (האינסטינקט הראשוני שלך היה בריא ומבורך) אין לתת יחס מיוחד או שונה, לקבל את התופעה כחלק מהתפתחות הנורמלית ולהמנע משימוש במילה גימגום אשר מעוררת בלבכם הצורך לחפש "סיבה" ואירוע מסויים! מבחינת מה לעשות, תעשו אותו דבר שעשיתם עד עכשיו, תעודדו אותה להתבטא והיו קשובים לה ולמה שהיא אומרת. במידה ותרגישו צורך לקבל מידע או הדרכה אישית פנו לאתר קלינאי התקשורת, שם יש מידע רב על התופעה ואם עדיין תרגישו צורך קבלו הדרכה מקלינאי תקשורת, אך עדיף לא לייחס לתופעה זו "משקל עודף". בהצלחה ופנו שנית עם תרגישו צורך, בברכה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה