שאלה מורכבת לא.א.ג ולקלינאית

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

17/09/2003 | 11:56 | מאת: מאור

תינוקת בת שנה וחצי עם נוזלים באוזניים לאחר 2 ניתוחי כפתורים . בגיל שנה ניתוח צינוריות ,צינוריות יצאו אחרי חודשיים וניתוח בגיל שנה וארבעה חודשים וצינורית אחת יצאה ויש נוזלים ובאוזן ובשניה יש הפרשות מהצינורית. בדיקות השמיעה הראו ליקוי שמיעה של 45 DB בשתי האוזניים וכן בדיקת הברה. בקיצור קשה מאוד לייבש את האוזניים, טופלה באוגמנטין זינט מי חמצן וסולפציד. 1.האם בגלל נוזלים באוזניים והקושי ליבשם יש צורך להתאמת מכשיר שמיעה על מנת לא לפגוע בהתפתחות השפה והשמיעה בגיל זה ?יש לציין שהילדה אומרת אמא אבא ועוד כמה צלילים. האם המכשיר יגביר את השמיעה וישפרה עד שהנוזלים יעלמו? 2.האם בעצם מכשיר שמיעה לא יגרום למצב של אוזן עצלה שתגרום לנזק בלתי הפיך?האם קיים דבר כזה שתינוק צריך לתקופת זמן מכשיר שמיעה עד שהנוזלים יעלמו? 3.שאלה מאוד חשובה והיא האם ישנם סוגים מסוימים של צינוריות שלא יצאו אחרי חודש ולא יפרישו ?אולי הגוף דוחה את הצינוריות? אודה על תשובה מפורטת. תודה רבה

לגבי שימוש במכשיר שמיעה, ההמלצה צריכה להעשות לאחר בירור של "תפקוד במצב תקשורתי" האם הירידה בשמיעה מפריעה להתפתחות השפה או הקשר לסביבה? ירידה זו הינה בינונית ויש להבדיל בין שני האוזניים, במידה ווזן אחת מתפקדת הפגיעה בהתפתחות השפה לא תהיה כל כך חמורה, אם בכלל. באשר לאוזן עצלה - האוזניים, המוח והאיזור במיועד במוח צריכים גירויים כדי לתפקד ומכשיר השמיעה אמור להתגבר על הירודה בשמיעה, כך שהמוח יקבל את הגירוייים השמיעתיים ויעודד ויבטיח את התפתחות המוח, על כל המשתמע מכך. אם בירידה היא מטיפוס אוזן פנימית או מורכבת יהיה צורך המכשיר, בכל מיקרה. אם הירידה הינה הולכתית בלבד (רק באוזן התיכונה, אז המכשיר יכול להיות מורכב כקשת, מחוץ לאוזן...... יש לזכור שבאוזניים "רטובות" יש קונראינדיקציה לסגירתם על ידי אוזניית המכשיר (אשר יכולה לסגור את האוזן, למנוע הפרשות ולעודד הווצרות של דלקת או פגיעה במבנה האוזן הפנימי. תתיעצי בתוך מרכז רפואי מוכר, עם מחלקה אאג ואודיולוגיה שעובדים בשיתןף פעולה.......... יכול להיות שצוות חדש יספק לך את התשובות האינטגרטיביות שאת צריכה. בכל מיקרה, תתיעצי עם הרופא המטפל של הילדה, ותעקבי מקרוב על רכישת השפה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה