עזרה דחוףףףףף

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/08/2003 | 09:50 | מאת: דנה

בוקר טוב, הבת שלי בת שנתיים ושמונה חודשים החלה לדבר לפני שנה וחצי, היא מדברת נפלא מחברת משפטים באופן מלא, ואיפלו השפה שלה מאוד עשירה רק שבשבוע האחרון היא מדברת כצת מוזר מעין גמגום היא חוזרת על מילים לדוגמה היא רוצה להגיד אני והיא אומרת הא הא הא אני...ורק אז מסיימת את המשפט זה קורה לה כמה פעמים ביום לא בכל משפט אוליי אחת לשעה לפעמים זה לא קורה בכלל לכמה שעות טובות וזה רק בשבוע האחרון , אני אציין שיש לה אח קטן בן שנה ו 4 שעכשיו הולך והתחיל לקשקש והוא מושך המן תשומת לב והיא מאוד מקנאה האם יש קשר ? אני מפחדת שהיא נבהלה ממשהו ולכן זה קורה לה ..? מה לעשות האם פשוט להתעלם ולחכות שזה יעבור , אני ממש לחוצה אני לא רוצה שהיא תגמגם ואם יש משהו שאני יכולה לעשות ?

הדבר הכי טוב שאת יכולה לעשות זה לא לעשות כלום, תקראי באתר של קלינאי התקשורת, את מתארת מצב של "חוסר שטף" בדיבור, שזו תןפעה נורמלית בילדים בגיל זה וקשור להתפתחות השפה התקינה.... זהו שלב שהרבה ילדים עוברים, יכולת השפה ואוצר המילים מתקדם ומתרחב ויכולת ההתארגנות של השפה עדיין לא מדביקה את הפער בין החשיבה, לאירגון השפה וכו' הילד גם נוטה לחקות את הדיבור של המבוגר שהינו שוטף ומהיר יותר. בתקופה זו תגלו הבנה לצורך שלה להדביק את השונות ביכולות שלה ואל תעיצו בה לדבר מהר או הרבה - הניחו לה להתבטא והיו סבלנים לקשיים. אל תחפשו "סיבות" לשלב התפתחותי תקין. במרבית המקרים התופעה חולפת עד לכניסה לבית הספר, ויכולה להופיעה ולהאלם כמו שבה. בברכה אתר הקלנאים www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה