אפרקציה בילדים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/05/2003 | 19:49 | מאת: שחר

האם את יודעת ממה נגרמת אפרקציה והאם זה יכול להגרם מבדיקת סיסי שלייה בתחילת הריון או מצהבת ילודים ,או ממשהו אחר??

לא, אי אפשר לקבוע אבל לא ניראה לי שהבדיקות שציינתי מהווים גורם סיכון. אפרקסיה הינה קושי ביכולת תיכנון של פעולה מסויימת, במיקרה של דיבור מדובר על קושי בתיכנות ושליטה על התנועות של הדיבור, אחנה שכיחה יחסית בשנים האחרונות לגבי ילדים עם הפרעות היגוי קשות או מורכבות. ניתן לסווג אותה יחד עם קשיים בתיכנון מוטורי. במוטוריקה העדינה ובתכנון פעולה (תחומים הבאים לביטוי לעתים גם בתחום המוטורי הכללי!)

01/06/2003 | 16:37 | מאת: שחר

האם את מכירה קלינאית תקשורת שהצליחה לטפל בילד עם אפרקציה חמורה בדיבור (ילד ללא דיבור בכלל) , ולגרום לו לדבר בצורה נורמלית?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה