גמגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

26/03/2003 | 18:11 | מאת: שוב אלי

אני בן 18...

אלי, גימגום יכולה להיות תופעה הקשורה לצורה או סיגנון דיבור וישנו טיפול המשלב טכניקת דיבור זורם וחופשי יחד עם שיחה על מצבים שבהם הגימגום מתגבר - שיוטות טיפול אינטנסיביות (כמו זו הנהוגה בביה"ח הדסה, עין כרם או שיטות יותר ממושכות ופחות אינטנסיביות של טיפול פעם בשבוע במשך תקופה ארוכה) ישנם טיפולים עם גישה פסיכולוגית או עם גישה מעשית יותר, כמו לכל סיר יש מכסה כך לכל בן אדם עם גימגום יש שיטת טיפול המתאימה לו ביותר.... כשבסופו של הטיפול תהיה הטבה מסויימת ( לא האלמות של התופעות) ליד קבלה של תופעות מסויימות וירידה ברגישות לנושא - מכלול של כל הנקודות שהתיחסתי אליהם תביאי אותך, אני מקווה, לתחושה של שליטה על התופעה ושל דיבור חופשי יותר. לקבלת פרטים תוכל לפנות לקבוצת תמיכה לאנשים הסובלים מגימגום www.ambi.org.il או לקינאי תקשורת בצבא (דרך מכון הרעש בתל השומר). מכוון שהינך עומד לפני גיוס נראה לי שהזמן לא מתאים לטיפול ממושך דרך קופ"ח, בכל מיקרה, הטיפול האינטנסיבי של מספר שבועות מכוסה בסל השרותים וניתן בירושלים ובעוד כמה מקומות (במסגרת קצת שונה). תתעניין בכל מקום וכשתחליט על מקום או שיטה מסויימת לך על זה עם כל הלב.... בהצלחה!

02/05/2003 | 00:52 | מאת: גיא

אלי שלום, אני בעצמי מגמגם, כבר אחרי צבא. וכמו שאומרים מגמגם נשאר מגמגם רק הוא יכול למצוא טכניקה להתגברות על הבעיה. יש לי מספר רעיונות: 1) תנסה לדבר לאט ותראה עם זנ עוזר 2) תנסה להכניס "ניגון" בזמן הדיבור 3) תנסה להכניס הרבה משפטי קישור. אם יש לך כסף, מצב הגימגום שלי היה חמור מאוד עד כדאי כך שלפני שנים עד גיל 14 לא היו מבינים אותי בכלל. וכל השנים עד לגיל זה עברתי סדנאות וכו. 2 דברים עזרו לי: א) קלינאית תקשורת, אליה הלכתי במסגרת הצבא. ב) קורס CTI (שעולה הרבה כסף) אך שווה שווה (לדעתי) בו ממש הרגשתי הבדל גדול ביחס למה שהאיתי. בהצלחה ומקווה שעזרתי לך גיא

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה