קושי בתיאום דו צדדי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

20/03/2003 | 19:02 | מאת: shim

שלום!!! הייתי רוצה לדעת אם קיים קשר כלשהו בין ניתוח שתל השבלול לבין קושי בתיאום דו צדדי ובפעילות ברצף במרחב וליד שולחן ( אצל ילד בן שנתיים ו8 חודשים) תודה מראש!!!! shim

בעקרון לא קיים קשר בין שני הדברים, יחד עם זאת וללא קשר לאובדן השמיעה, יכול כל ילד, שומע או לא להציג קשיי תאום,קשיי למידה או כל קושי אחר, כמו כל ילד בגילו. בכל מיקרה, גיל שנתיים ושמונה חודשים נראה לי מוקדם כדי להגדיר קשיי תאום או עבודה ברצף ליד שולחן, במיוחד מבן. בכל מיקרה ובמידה ותחושתיך שיש קושי, על אף שלפי תאורך עדיין מוקדם, תוכלי לפנות לאיבחון במכון להתפתחות הילד ולבקש שהוא יעבוד איבחון התפתחותי מקיף, בדרך כלל ילדים עם שתל לא מופנים לאיבחון התפתחותי. תוכלי גם לבקש איבחון של מרפא בעיסוק במסגרת קופ"ח כדי לקבל תמונה ראשונית ותשובה לשאלה לגבי צורך באיבחון מקיף. תוכלי כמובן להתיעץ עם צוות המטפלים בבנך, במיח"א או במסגרת בה הוא מקבל טיפול בשפה ובדיבור, לעתים יש שם מרפא בעיסוק שיכול להשיב על שאלות ואף לטפל בילדים, לפי הצורך.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה