התפתחות בת שנתיים וחודשיים

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

07/08/2020 | 21:51 | מאת: טליה

שלי בת שנתיים וחודשיים. מחברת משפטים בני שתי מילים ולעיתים כשלוש. עם זאת, כאשר אני מבקשת ממנה לחזור על משפטים מסוימים, דוגמת אני אוהבת אותך, אומרת לעיתים רק את המילה האחרונה במשפט. בנוסף, היא עדיין לא מצליחה לרוץ או לקפוץ. כן מבינה הוראות, שרה, רוקדת, עולה ויורדת במדרגות וכדומה. האם זה מוגדר כעיכוב שפתי או אפילו התפתחותי? כמו כן, האם עיכוב התפתחותי כפי שתיארתי או מעיד על אינטילגנציה נמוכה?

את מתארת ילדה ע התפתחות תקינה... אם את באמת דואגת, פני לרופא ובקשי הפניה למכון להתפתחות הילד, להערכה התפתחותית. לדעתי, על פי תאורך, לא נחוץ. לגבי האינטליגנציה, לא ניתן לקבוע כלום בשלב זה אולי תהיני מהשיגיה וקבלי את קצב ההתפתחות שלה, בלי להשוות ובלי ביקורת?

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה