חיזוק השריר העליון של הקיבה למניעת הקאות אצל חולת סרטן

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

30/07/2020 | 19:11 | מאת: שרון

ב ה הגב פרידה שלום! אימי חולה בסרטן השחלות עם התפשטות בחלל הבטן. כרגע היא הגיעה למצב שאינה מצליחה לאכול כמעט בכלל וסובלת מתת תזונה. יש לה בחילות והקאות כל הזמן. גם כשאינה אוכלת, מקיאה מיצי קיבה. השריר העליון אצלה רפוי ולכן קשה לה מאוד לעצור את ההקאות. מטופלת בפראמין. שאלתי היא האם יש דרך לאמן ולחזק את השריר חזרה או דרך לעצור את ההקאות? נשמח לייעוץ וטיפול. תודה רבה מראש. בברכה, שרון.

שלום לך, מקווה שאימך חשה בטוב...יש עוד כמה דברים שניתן לנסות. לגבי שריר הליון של הוושט, התיגרול פשוט, עליה לשכב במיטה, בלי כרית מתחת לראש ולהרים את הראש כך שתסתכל ברגליים, לשחרר ולשוב לאותה פעולה, מספר פעמים במהלך היום. העיניין זה שלא נראה לי שזאת הסיבה להקאות... יש לברר מה התרופות שמקבלת ולהתייעץ עם הרופא המטפל, עם תזונאי ואולי , לא בטוח, עם קלינאי תקשורת לגבי קשיי הבליעה. לגבי האכילה, ניתן לחלק את המנות למנות קטנות, מזון מזין ככל שניתן, מרוכז (בסיוע תזונאית) לבדוק את התרופות גם עם רוקח, לפעמים יש שילוב תרופות שגורם לבחילה והקאה. תוכלו להעזר בטיפול במדיטצייה, רפלקסולוגיה ו/אן טקופונקטורה. במספר בתי חולם גדולים כמ תל השומר ובלינסון, יש מחלקה לטיפול ברפואה לא קונבנציונלית, לפעמים הם יכולים לתת מענה מיטבי לסבלו של החולה. בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה