ישראלי בחו"ל - בעית הגיה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

27/02/2003 | 04:27 | מאת: מיכל

שלום אנחנו נמצאים בשליחות בארץ דוברת ספרדית. בני בו ה 7 דובר 3 שפות. בכולם בולטת הפרעה בדיבור. הוא מבטא כמעט בכל מילה שכוללת צירה את הצליל בפתח. לדעתי יש שיפור עם הזמן, אך לא מספיק. האם את יכולה להמליץ על מרפאות בדיבור בחו"ל והאם את שיבושי השפה הוא יכול לתקן ע"י מרפאה בדיבור דוברת אנגלית? תודה מיכל

אניך כותבת באיזה ארץ את נמצאת, לכן בלתי אפרשי להמליץ לך על קלינאי תקשורת שיטפל בבנך. לפי תאורך נראה די חשוב לטפל בו, וחשוב שהטיפול יהיה בשפה אחת, רצוי החזקה מבין השפות שהוא מדבר, במיוחד מכוון שאת מתארת בעיה שלרוב מטופלת בגיל 3- 3.5. תוכלי לפנות לאגודת קלינאי התקשורת בארץ בה את נמצאת או לפנות אלי שוב ואנסה לסייע לך המציאת קלינאי. בינתיים תוכלי "לשחק" איתו משחקים של שמיעה ואבחנה בקיומו של הצליל, לעוררות של הקשב השמיעתי וכן האבחנה של הצליל לעומת צלילים אחרים. איך הוא מסתדר עם רכישת הקריאה והכתיבה??????? בברכה

15/05/2003 | 05:02 | מאת: אורלי

שלום ותודה על תשובתך. אנחנו גרים בארגנטינה. לילד יש קליטה מהירה ברכישת השפות והוא קורא וכותב היטב. בהחלט אפשר לראות כי כשמקריאים לו מילה באנגלית עם האות אי (בצירה) הוא כותב אותה לפי השמיעה ב פתח. הוא עבר בדיקת שמיעה והבדיקה תקינה. אם כן, מה מקור הבעיה? תודה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה