עיכוב בדיבור אצל תאומה

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/02/2003 | 14:33 | מאת: שיר

שלום רב, יש לי תאומות בנות שנתיים כאשר מבחינה מילולית אחת מהן הרבה יותר מתקדמת ודומיננטית (משפטים שלמים שירים וסיפורים ) ואילו השנייה בעלת אוצר מילים יותר דל (בערך 30 מילים) , גם כשהיא מדברת לרוב היא מבטאת רק את סוף המילה ( פה במקום תרופה). האם יש טעם לפנות לאיבחון?

נידמה לי שעדיין מוקדם מדי כדי לפנות לאבחון. תוודאי שהבנות יבדקו בבדיקת התקשורת של גיל 2.3 חודשים בטיפות חלב. כמוכן, עקבי אחר התפתחותם ובמידה ותרגישי משהו מדאיג, פני לקבלת יעוץ על ידי איש מקצוע. ידוע שתאומים הם בעלי דגם התפתחותי מעט שונה ושאחד יהיה יותר פעיל ודומיננטי בקשר ביניהם ובהתפתחות הכללית. תוכלי לעיין בפרק העוסק בתחום זה באתר קלינאי התקשורת www.ishla.org. il בהצלחה, ותוכלי תמיד לפנות לקלבלת עצה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה