גימגום

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

10/02/2003 | 11:08 | מאת: רחל לוי

שלום בני בן 2.10 מאוד נבון , וכבר מס' חודשים יש ליקוי כל שהוא בדיבור ,הוא נתקע באות א,א,א,אמא לפעמים זה יותר חריף לפעמים זה לא מופיע כלל ולפעמים נראה כי הוא עושה זאת בכוונה -ניגשתי למכון קולן באשדוד לאיבחון ושם נמסר לי כי יש בעיה של גימגום ונהיה מטופלים אחת לשבוע. היו לנו כבר 6 פגישות שבו המטפלת משחקת עם הילד ואומרת לו להכניס אויר ולהוציא ורק אז להגיד את המילה, כמו כן היא מבקשת לשנן את זה בבית אולם נראה כי הילד עדיין לא מבין מה אנחנו רוצים ממנו ובשבילו זה ללכת לשחק בלבד-בפגישתי האחרונה עם המטפלת אמרתי לה שאין כל שיפור ואז היא טענה כי אולי הילד צעיר מידי . עפ"י ראיתי בנושא ואני לא מקצועית אלא אם חרדה נראה לי ההיא שוגה כי המכון שם הוא בית חרושת למטופלים , על כן עלה בדעתי כי אולי לגשת לאיבחון נוסף האם את יכולה קצת להרגיע אותי או לתת לי שם או כתובת של מכון ממומץ ולא בית חרושת לאבחון בכל מקום שיהיה אני מוכנה לנסות (אנו תושבי הדרום) כמו כן אציין כי לאחר שפניתי אליה ואמרתי כי לפי דעתי הטיפול לא מועיל כלל , היא אמרה שננסה עוד 2 פגישות ואם זה לא יעזור לחזור אליה בגיל 5 -בפגישות הראשונות איתה היא רק שיבחה את עצמה שהיא עשתה והיא שיפרה אולם אצלנו ללא תוצאות. אני מאוד חרדה הלוואי וזה רק קושי התפתחות שיחלוף מעצמו כי אני לא יכולה לשמוע אותו נתקע כך במילים ושאני עוצרת אותו ואומרת לו לומר את זה שוב- הוא אומר זאת ללא גימגום. מה עושים, אשמח לתשובתך בנושא

בעקרון מדובר על שלב התפתחותי, וצריך לעקוב מקרוב, תקופה ארוכה כדי לקבוע את ההפיך. ניתן לקרוא חומר אשר "מקובל" על מרבית קלינאי התקשורת באתר הבית שלהאגודה www.ishla.org.il שם גם תוכלי לחפש קלינאי תקשורת אחרים העוסקים בנושא זה, באיזור מגוריך, בכל מיקרה, אם את דואגת את חייבת לקבל טיפול או הדרכה. אם לא תסתדרי בדרך זו, פני אלי ואנשה לתת לך תשובות יותר מדוייקות. בכל מיקרה, כדאי לך לשוחח עם הקלינאית שמטפלת בבנך או עם מישהו אחר באותו מכון, לשיקולך! בכל מיקרה, במידה ויש בידיך הפניה מהקופה שלך תוכלי לפנות למספר רב של קלינאים ולקבל החזר כספי, לו את זכאית! בהצלחה.

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה