צרידות

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

01/02/2003 | 13:16 | מאת: יוספה

בתי בת החמש סובלת מבעיה קשה של צרידות , האבחנה היתה כי יש לה בעיות נשימה, לפעמים היא אינה מסוגלת לומר משפט בין שלוש מלים ללא לקיחת אויר, כמו כן היא יכולה לחלק מלים להברות כיוון שהיא לוקחת אויר באמצע המילה. היא טופלה במשך כחודשיים וחצי אצל קלינאית תקשורת אך הגענו למסקנה משותפת כי היא צעירה מדי (וזאת למרות שהיא בוגרת לגילה ושיתפה פעולה) בפועל לא נראו תוצאות. לאחר דיון בתיקה הומלץ טיפול "בשיטת אלכסנדר". האם ניתן לספק פרטים לגבי שיטת טיפול זו והאם היא מתאימה לילדים בגילה? האם ישנן שיטות אחרות המתאימות לטיפול בבעיה זו?

האם הילדה עברה בדיקה אצל רופא אאג' להדגמת מיתרי הקול? את מתארת בעיה רצינית ולא ברור מה המקור שלה. במיקרים רבים ילדים לא מצליחים ליישם את הנעשה בטיפול קול, ולכן רצוי ללכת לקלינאי בעל נסיון בטיפול בילדים ולעבוד בשיתוף פעולה עם רופא אאג' ובודאי רק לאחר מקיף! האם בדקו קיום של רפלוקס (reflux) ממערכת העכול? האם בדקו את מצב הריאות שלה? אולי יש לה קושי בסיסי בנשימה? יש צורך בבירור מקיף לפני שנמליץ על שיטה זו או אחרת........ תתיעצי עם רופא אאג' המבין ומוכן לבצע בדיקה אנדוסקופית של מיתרי הקול! אשמח להמשיך ליעץ לך לאחר בירור רפואי מקיף, בהצלחה!

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה