גמגום אצל שנתיים וחצי

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

31/01/2003 | 20:54 | מאת: טלי

בני בן השנתיים וחצי מתחיל משפטים וחוזר על האות הראשונה הרבה פעמים עד שהוא ממשיך. נראה שזה החריף, וזה מרגיז אותו שהדיבור שלו לא קולח. לאחרונה יצאתי לעבוד ואינני יכולה לקחת אותו מהגן ב- 13:00, אבל הוא רואה אותי כבר ב- 15:00. למרות זאת קשה לו מאוד והוא בוכה או עצוב כאשר אביו בא לקחת אותו מהגן ולא אני. אציין גם שהוא עדיין יונק. האם אני צריכה לגשת לקלינאי תקשורת או שזה יעבור לבד כאשר יסתגל לצאתי מהבית? תודה מראש טלי

מה זאת אומרת "עדיין יונק?" בעניין הדיבור, מדובר על שלב התפתחותי, נורמלי אצל רוב הילדים וחולף עם התםתחות השפה והיכולת להרכיב משפטים ברצף ובצורה מאורגנת. האובדה שזה קורה באותו זמן שאת יצאת לעבודה ניראה לי מיקרי ולא קשור, לצערי יש לנו נטיה לחשוב שאם שתי תופעות מתרחשות בצמוד אז יש קשר ביניהם, הדבר לא ככה בדרך כלל, יציאתך לעבודה מתרחשת בזמן מתאים לך ואיננו משפיע על התפתחות הדיבור של בנך. עייני ברק המתאים לנושא "שטף הדיבור" האתר קלינאי התקשורת: www.ishla.org.il

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה