בעית לסת

דיון מתוך פורום  הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה

23/01/2003 | 09:38 | מאת: בתיה

גבר בן כ- 30 עם בעיה בלסת. לסת עליונה ותחתונה עם מרווח די גדול ביניהם מקדימה. וכתוצאה מכך הלשון בולטת בדיבור ובאכילה. על מנת לתקן זאת יש לעבור ניתוח די רציני. רציתי לשאול האם ניתן לשפר את מצב הלשון בטיפול אצל קלינאית תקשורת מבלי לנתח. גם אם שיפור חלקי? תודה רבה

בהחלט כדאי לנסות לשפר את תפקוד הלשון בדיבור ובבליעה! הניתוח יכול אולי לשפר את המנבה, אבל היום אנויודעים ש"מנשך פתוח" כפי שמתואר הינו ביחסי גומלין עם תפקוד הפה - אי אפשר לדעת מה קדם למה, לעתים הפתח הינו תוצאה של תפקוד לקוי של הלשון ולאחר ניתוח או טיםול אורטודנטי, מוצלח ככל שיכול להיות, יש חזרה למצב לפני התיקון בגלל התפקוד הלקוי של הלשון בבליעה ובדיבור. כדאי להתיעץ עם קליאי המצוי בנושא זה. השנה הרצתי מספר פעמים בפני פורומים של רופא שיניים ואורטודונטים והעלתי את נושא התיפקוד של הפה, לצד המבנה, המלצתי, לפני טיפול כירורגי או אחר תתיעצו עם קלינאי תקשורת מנוסה ותחליטו מה לעשות בשיתוף פעולה בין הגורמים המטפלים.... בהצלחה!

29/01/2003 | 11:44 | מאת: קלינאית מתחילה

מה הקשר בין מציצת אצבע/מוצץ לאורך זמן לדחיקת לשון בעת דיבור/היגוי/בליעה

מנהל פורום הפרעות בתקשורת - שמיעה, שפה, דיבור ובליעה